Kirjoituskilpailut

Kirjoitus- ja runokilpailuja järjestetään vuosittain ja niistä tiedotetaan näillä sivuilla.

Aiempien vuosien kilpailut ja palkitut löytyvät "Kirjoituskilpailut" valikosta.

Kirjoituskilpailu 2022

YKSINÄISTEN POSTITOIMISTO

Kirjalitta ja Lasten Tampere ry järjestävät tamperelaisille 6. luokan oppilaille suunnatun kirjoituskilpailun. Kilpailutehtävänä on postikortille mahtuvan rohkaisevan viestin kirjoittaminen.

Kilpailuaikaa on 23.9. asti. Kilpailutyöt toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen kilpailut@lastenkirjainstituutti.fi tai postitse Lastenkirjainstituuttiin (Puutarhakatu 11 A, 2. krs, 33210 Tampere). Merkitse tekstisi yhteyteen koko nimesi, ikäsi, koulusi ja luokkasi sekä opettajasi nimi. Opettaja voi myös lähettää oman luokkansa tekstit.

Kilpailutekstien voittajat valitsee raati, johon kuuluu Lasten Tampereen, Sanataideyhdistys Yöstäjän ja Lastenkirjainstituutin edustajia. Parhaat tekstit palkitaan raha- ja kulttuuripalkinnoilla.
Kilpailun voittajat julkistetaan Kirjalitta-festivaalilla marraskuun alussa ja palkintotilaisuus pidetään lauantaina 12.11. Monitoimitalo 13:ssa. Viisi voittajatekstiä asetetaan näytteille Tampereen keskusta-alueen valomainostauluihin viikoilla 45-46. Lisäksi voittajatekstejä on esillä Monitoimitalo 13:n tiloissa Kirjalitta-festivaalilla.

Katso kilpailuohjeet täältä.

Kirjoituskilpailu 2021

Kuvan maailma

Kirjoituskilpailu tamperelaisille esikoululaisille ja 1.-2.-luokkalaisille.

Kilpailussa tarkastellaan kuvia ja kirjoitetaan niiden pohjalta teksti. Kilpailuaikaa on
5.11. asti, ja osallistua voi yksin tai ryhmänä.

Kilpailun järjestävät Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti.