VUODEN VETURI

Tunnustuspalkinto annetaan henkilölle, joka on edistänyt lasten asioita, lastenkulttuuria tai on ottanut lapsinäkökulman huomioon päätöksenteossa.

vuoden_veturi.jpg

VUODEN VETURI 2017

Lasten Tampere ry:n valinta Vuoden Veturiksi 2017 oli

lastenohjelma Pikku Kakkonen

 

Vuoden Veturi myönnetiin 40 – vuotiaalle lasten ohjelma Pikku Kakkoselle. Perusteluina valinnalle oli:

Lapsia arvostava ja aidosti osallistava ohjelma on erinomainen esimerkki siitä, miten lapsille tuotetaan korkeatasoista ohjelmaa niin televisiossa kuin verkkoympäristössä.

Ohjelma kestää aikaa ja samalla on uudistuva ja vahva vaikuttaja lastenkulttuurin kentässä.

 

Palkinto luovutettiin Hyvä Suomi –lastenkonsertissa Tampere-talossa ja sen vastaanottivat Pikku Kakkosen toimittaja Iina Suominen ja tuottaja Teija Röysä.

 

Vuoden 2017 Vuoden Veturi tunnustus oli viimeinen Lasten Tampere ry:n Vuoden Veturi tunnustus.

VUODEN VETURI 2015

Vuoden Veturiksi 2015 on julistettu Sairaalaklovnit ry. Ihanat lastentohtorit Ilona Poks ja von Pulla vastaanottivat järjestönsä edustajina hienon puisen kulkuvälineen 1.12.-15 Tampere-talon lastenkonsertissa 'Miten orkesteri leivotaan'. Tunnustuksen ojensivat Lasten Tampereen pj. Riitta Ollikainen ja varapj. Kaija Reiman-Salminen. 

1.VV-15.JPG

 2.VV-15.JPG

VUODEN VETURI 2014

VUODEN VETURI 2014 on Kulttuuriosuuskunta UULU, joka on tuonut eri maiden musiikkikulttuuria lähelle lapsia. Veturi ja kunniakirja luovutettiin lasten piirustuskilpailun avajaisten yhteydessä 3.10.2014 Tampere-talon Talvipuutarhassa.
 uula.jpg

VUODEN VETURI 2012

 Vuoden Veturiksi valittiin Kalervo Kummola Lastenkonsertissa Tampere-Talolla 7.10.2012. Ilman Kalen myönteistä suhtautumista ei näitä konsertteja olisi syntynyt. Hän on halunnut siirtää tämän idean myös seuraajalleen. Meillä on ollut nyt neljä konserttia Tampere-talossa. Ajatuksena on, että tamperelaiset lapset pääsevät kaupungin parhaaseen konserttisaliin esiintymään ja kuulevat toistensa esityksiä. Nyt lavalla oli yli kaksisataa lasta ja nuorta eri musiikkikouluista. Tärkeää on myös, että eri koulujen opettajat tapaavat toisiaan ja voivat näin tehdä yhteistyötä. Lippujen hinnat ovat olleet aina lähes muodollisia, nyt aikuiset 10e ja lapset 5e. Ohjelma rakennetaan talkootyönä. Yleisölle konsertit ovat olleet aina isoja elämyksiä. Perusporukka on ollut aina sama, nyt uusina olivat Musiikkiakatemian tanssijat.

 dsc00345_2012.jpg

dsc00339_2012-1.jpg

Siirry Galleriaan tapahtuman kuviin tästä: Vuoden Veturi 2012

 

VUODEN VETURI 2011

Lasten Tampere ry palkitsi maanantaina 14.11.2011 Tampere-talossa valtakunnallisessa SLP:n täysistunnossa historiallisesti sekä lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan, että Tampereen Lasten Parlamentin Vuoden veturilla. SLP:n puolesta veturin vastaanotti puheenjohtaja Aleksiina Astala ja vetureita olivat luovuttamassa Lasten Tampere ry:stä puheenjohtaja Riitta Ollila ja varapuheenjohtaja Kaija Reiman-Salminen. Osallisuuden edistäminen oli teemana tällä kertaa. SLP toimii Maria Kaisa Aulan neuvonantajana, ja vie omalta osaltaan lasten ääntä eteenpäin. Yhteistyössä on voimaa.

Siirry Galleriaan tapahtuman kuviin tästä: Vuoden veturi 2011


VUODEN VETURI 2010

Lasten piirustuskilpailun palkintojen jaon sekä näyttelyn avajaisten yhteydessä luovutettiin myös Vuoden Veturi 2010 – tunnustus.

Vuoden Veturi on Lasten Tampere ry:n myöntämä tunnustus henkilölle tai yhteisölle, joka on ansiokkaasti toiminut lastenkulttuurin alalla tai muuten toiminnallaan edistänyt merkittävästi lasten ja nuorten henkistä tai fyysistä hyvinvointia. Aiempia vetureita ovat olleet mm. Sorin sirkus, professori Timo Vesikari, Maija ja Pekka Salo ja TAITE-projekti.

Vuoden 2010 Vuoden Veturiksi on valittu musiikkipedagogi Leenamaija Raukola. Raukola on opettanut viulunsoittoa Pirkanmaan musiikkiopistossa 20 vuoden ajan. Hän toimii myös Kangasalan Pikkupelimannien vetäjänä. Työssään Leenamaija Raukolalla on innostava ja lasta kunniottava ote. Hän osaa välittää musiikin tuomaa iloa tavoitteellisuutta unohtamatta.

Siirry Galleriaan tapahtuman kuviin tästä: Vuoden veturi 2010


VUODEN VETURI 2009

Vuoden Veturiksi 2009 valittiin Sanataideyhdistys Yöstäjä ry. Yöstäjä ry kehittää ja edistää Tampereella ja muualla Pirkanmaalla tapahtuvaa lasten, nuorten ja aikuisten sanataiteen opetusta, koulutusta ja esitys- ja harrastustoimintaa.

Palkinto luovutettiin Tampere-talolla 22.11.09. Riitta Ollila ja Kaija Reiman-Salminen huolehtivat Veturin luovutuksesta.

Siirry Galleriaan tapahtuman kuviin tästä: Vuoden veturi 2009

Siirry Galleriaan tapahtuman kuviin tästä: Vuoden veturi 2008

Siirry Galleriaan tapahtuman kuviin tästä: Vuoden veturi 2007

Aiemmat Vuoden Veturit