Ajankohtaista 2022

Yksinäisten postitoimisto -kirjoituskilpailu Tamperelaisille 6. luokkalaisille. Kilpailuaika 23.9.2022 asti. Katso lisää Kirjoituskilpailut -välilehdeltä.

Ajankohtaista 2021

Kuvan maailma kirjoituskilpailu syksy 2021

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestävät tamperelaisille esikoululaisille ja 1.-2.-luokkalaisille kirjoituskilpailun. Kilpailussa tarkastellaan kuvia ja kirjoitetaan niiden pohjalta teksti. Kilpailuaikaa on 5.11. asti, ja osallistua voi yksin tai ryhmänä.

Kirjoittamisen pohjaksi valitaan yksi Anna-Liisa Tarvaisen tekemästä kolmesta kuvasta. Kirjoita kuvan pohjalta katkelma - älä selosta kuvaa, kerro siitä, mitä kuvassa ei näy.
Voit kertoa, miten on päädytty kuvan esittämään tilanteeseen tai mitä on jätetty kuvan ulkopuolelle tai vaikkapa mitä liikkuu kuvan henkilöiden mielessä juuri kuvan hetkellä.

Kilpailuun osallistutaan joko yksin, pienen oppilasryhmän tai koko luokan yhteisellä kirjoituksella.
Kilpailuteksti on 1-2 sivun pituinen. Lapsiryhmän kirjurina voi toimi aikuinen tai ryhmän kirjoitustaitoinen lapsi, jotka kirjoittavat muiden kertoman pohjalta.

Kilpailutekstit toimitetaan 5.11. mennessä Lastenkirjainstituuttiin (Puutarhakatu 11A, 2.krs, 33210
Tampere) tai sähköisesti osoitteeseen info@lastenkirjainstituutti.fi. Töihin liitetään seuraavat tiedot: Koulu,
kirjoittajan nimi ja luokka-aste, opettajan nimi ja yhteystiedot.

Kilpailukuvat ja kilpailuohje: www.lastenkirjainstituutti.fi/kuvanmaailma
Väinö Linnan jäljillä ? Miten minusta tuli minä? kirjoituskilpailu kevät 2021

Kirjoituskilpailuun liittyvä keskustelu 14.1. klo 16.30-18 Tampereen Mediakoulun suoralähetyksenä Työväenmuseo Werstaalta (tallenne katsottavissa myös jälkikäteen)

Keskustelua voi seurata osoitteessa: https://video.ibm.com/channel/7ndM7rfCJV9

Paneelissa keskustelevat näyttelijä Tuukka Huttunen, kirjallisuudentutkija Maria Laakso, Tampereen Komediateatterin johtaja Panu Raipia sekä kirjallisuudentutkija Panu Rajala. Työväenmuseo Werstaan yleisöpalvelupäällikkö Anne Lahtinen kertoo aluksi, mitä tiedetään Linnan vaiheista Finlaysonin tehtaalla ja siitä edelleen sodanjälkeisinä vuosina työpäivien jälkeiseen kirjoittamiseen sekä miten hänen tehtaanaikaiset työtoverinsa sen ajan muistavat. Keskustelua vetää äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kaisa Lange.

Paneelikeskustelu rakentuu tukemaan ja avaamaan näkökulmaa Lasten Tampere ry:n, Lastenkirjainstituutin ja Työväenmuseo Werstaan yläkouluikäisille suunnattuun Miten minusta tuli minä -kirjoituskilpailuun - kuinka kokemukset elämän vaiheet ja elämänpiiri vaikuttavat ihmisen valintoihin. Koronaan liittyvien rajoitusten vuoksi tilaisuus striimataan ja taltioidaan, joten sitä on mahdollisuus käyttää opetuksessa luokalle sopivana ajankohtana.

Jokaisella panelistilla on ollut työprojekti, joka käsittelee Linnan matkaa kirjailijaksi, hänen ajatuksiaan ja puheenvuorojaan sekä Linnaa yhtenä klassikoistamme. Keskustelu sivuaa tätäkin aihepiiriä, mutta painopiste on panelistien ajatuksissa, kokemuksissa, havainnoissa ja valinnoissa juuri tämän työn, yhden polun, aikana. Se haastaa heidät henkilökohtaisiin kannanottoihin. Tähänhän myös kirjoituskilpailumme oppilaita haastaa.

Kirjoituskilpailuun voi osallistua 26.2.2021 asti. Kilpailuohjeet löytyvät täältä:

Väinö Linnan jäljillä - miten minusta tuli minä - Lastenkirjainstituutti

Ajankohtaista 2020

Lasten Tampere ry täytti 25 vuotta vuonna 2020

Lasten Tampere ry täytti 25 vuotta kuluvana vuonna 2020. Hallitus kokoontui juhlatunnelmissa. Muistelimme kuluneita vuosia todeten, että pieni ja pippurinen yhdistyksemme on saanut vuosien saatossa toteutettua melkoisen määrään upeita tapahtumia yhdessä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Eläköön unelmat seminaareja, kirjoitus- ja piirustuskilpailuja, konsertteja jne. Olemme myös käynnistäneet Lasten parlamentin toiminnan. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia vuosia. Paljon onnea Lasten Tampere!

Ajankohtaista 2019

Kirjoituskilpailu 2019 Leikitään sanoilla -kirjoituskilpailu kakkosluokkalaisille

Osallistu 11.10.2019 mennessä.
Katso ohjeet kohdasta Kirjoituskilpailut.

________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________

Ajankohtaista 2018

Sanoista satu! satukirjoituskilpailu 1.-4. luokkalaisille Tamperelaisille

Osallistu 28.9.2018 mennessä Sanoista satu! -kirjoituskilpailuun!
Katso tarkemmat ohjeet Kirjoituskilpailut -sivulta.

Mitä kuuluu Tampereen lapsille ja nuorille lapsiasiavaltuutetun havainnoimana ?

Tuomas Kurttila johdatteli yleisön vilkkaaseen keskusteluun.

Lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila Tampereella 24.4.2018

Kuvassa vasemmalta apulaispormestari Johanna Loukaskorpi, lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila, Lasten Tampere ry:stä Riitta Ollila, Anne Tervo, Kaija Reiman-Salminen ja Arja Lanki

Ajankohtaista 2017

Kirjoituskilpailu Mites siinä sillai kävi? 6.-8.luokkalaisille pirkanmaalaisille 31.10.2017

Mites siinä sillai kävi -kirjoituskilpailun voitti vaikuttava teksti, joka esittää tärkeän moraalisen kysymyksen.

Mites siinä sillai kävi -kirjoituskilpailun voitti 6.-luokkalainen Maxime Mounier Wivi Lönnin koulusta Tampereelta. Lastenkirjainstituutti ja Lasten Tampere ry järjestivät jo kolmannen kerran pirkanmaalaisille lapsille ja nuorille suunnatun kirjoituskilpailun. Tänä vuonna yhteistyökumppanina oli myös Työväenmuseo Werstas. Kilpailuteksteissä eläydyttiin Suomen historiaan Werstaan Vapauden museo -näyttelyyn liittyvien kuvien pohjalta. Tehtävänä oli kirjoittaa draamateksti, joka kertoo päähenkilön elämän käännekohdasta.

Toisella sijalla palkittiin Jeni Koskimäki ja Saara Skyttä, kolmannela sijalla Stella Frisk.
Kunniamaininnan saivat Elsa Salenius ja Elias Manninen.

Kilpailun palkintojenjakotilaisuus järjestettiin itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 klo 12 Työväenmuseo Werstaan Työväentalolla.

Miten kasvatan lapsestani mukavan Aikuisen!

Vanhempainilta torstaina 7.9.2017 klo 17-19.00, Tampereen kaupunginvaltuuston istuntosalissa, Aleksis Kiven katu 14 -16 C, 5 krs. Lasten vanhemmille ja läheisille. Tervetuloa !