Ajankohtaista 2024

VUOSIKOKOUSKUTSU
Lasten Tampere ry:n sääntömääräinen vuosikokous keskiviikkona 21.2.2024 klo 18 Finn-Medi 1, Arvo Ylpön katu 6. Tapaaminen aulassa. Lämpimästi tervetuloa!

Ajankohtaista 2023

Lasten Tampere on mukana Lapsen oikeuksien viikon huipentavassa perhetapahtumassa!

Tapahtuma järjestetään Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa (Pellavatehtaankatu 4) la 25.11. klo 10-14.
Luvassa yhteistä mukavaa tekemistä perheen kanssa ja päivä huipentuu klo 14 esiintyvän Lastenorkesteri Höpinätötterön konserttiin.
Ilmainen sisäänpääsy! Tapahtumassa on kahvila, josta voi ostaa omakustanteisesti pientä purtavaa.

Onnistuneet Lasten Festarit ViinikkalaFestissä

Lasten Tampere ry organisoi lauantaina 19.8. Viinikan puistossa Nekalassa lasten festarialueen, jossa lapset pääsivät tutustumaan erilaisiin toiminnallisiin pisteisiin. Mukana festareilla olivat: 

 

Suomen Karva-Kaverit olivat alueella ihanien karvaisten lemmikkien kanssa.

Nuoret 4H-yrittäjät Harpago ja Sivellinsiili myivät omia kädentaitotuotteitaan.

Näpsän pisteellä pääsi kokeilemaan nikkarointia ja luomaan puistoon katoavaa taidetta savesta. 

Suinpäinsukkelan pisteellä pystyi kokeilemaan helppoja ja hauskoja ilmaisutaitoharjoituksia.

Haiharan nukketeatteri toi tapahtumaan koko perheen Ihastuttavia minitarinoita.

Eteläisen seurakunnan pisteellä oli ohjelmassa leikkiä, laulua ja rakentelua, sekä laulutoiveita ja toivelauluja Meeri-koiran rytmeissä ja Stiina-kanttorin kanssa.

Tampereen lasten parlamentin toimipisteellä sai tutustua alakouluikäisten lasten oman vaikuttamiskanavan toimintaan, osallistua Onnenpyörään ja jättää toiveita parlamentille Unelma-boxiin.

Lapsiasiamiehen toimipisteellä tutustuttiin lapsen oikeuksiin ja siellä pystyi edistämään Tampereen lapsiystävällistä kunta -kehittämistyötä itse tehden ja kokien.

Lasten Tampereen toimipisteellä oli mahdollisuus välittää unelmia kotikaupungista Tampereen lasten parlamentille ja pääsi puhaltamaan saippuakuplia vauhdittamaan ideoita eteenpäin. Puhaltelu onnistuikin hienosti niin lapsilta kuin joitakin aikuisiltakin.

Trevo eli Tampereen varhaiskasvatuksen opettajien yhdistys on myös festareilla omalla toimipisteellään.

 

ISO KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE JA TERVETULOA TAAS ENSI VUONNA UUSIN IDEOIN MUKAAN!

 

VALOKUVAKOOSTEESTA PÄÄSEE TAKAISIN FESTARITUNNELMAAN!

 

Lasten Tampere ry:n festaripisteellä saippukuplien puhaltelussa opastivat Outi Ritari(vas.) ja Sanna Maja.Kuvateksti

Ensimmäinen puhaltaja paikalla..

Isiltä sai tarvittaessa apua!

100 pientä puhaltajaa sai kotiin viemisiksi pienen puhalluspurkin.

Kuplasadetta festarinurmikolle!

Haiharan nukketeatterin festaripisteellä keskimmäisenä Lasten Tampere ry:n varapuheenjohtaja Terhi Viljanen.

Tampereen lasten parlamentti oli oman festaripisteemme naapurissa. Punaiseen unelmaboxiin kerättiin lasten ideoita eteenpäin vietäviksi ja pohdittaviksi.

Karvakavereiden Irlannin susikoira Aslan ja Mochi-kissa saivat monta rapsutusta ja silitystä. Lasten Tampere ry:stä Satu Söyrinki vuorossa keltaisessa silinterihatussaan.

Mochi lähikuvassa.

Aslan valppaana.

Sorin sirkuslaiset esiintyivät näyttävästi.

Näpsän pisteessä sai harjoitella kädentaitoja.

Suinpäin Sukkulan pisteessä sai kokeilla teatterin tekemistä.

Heikki Salo esitti festariyleisölle mm Marraskuu ja Voipallo-biisinsä, josta saimme kuulla biisin syntytarinan Heikin muusikon taipaleen alkuajoilta Kuopiosta vuodelta 1987.

Lastenfestarialueella oli hyvää pöhinää pitkin päivää.

Kiitos Nekala-Koivistonkylän Yrittäjille hienoista Viinikkalafesteistä! Oli hienoa saada olla mukana Lasten festareita järjestämässä. Toivottavasti ensi vuonna jatketaan, ja saippuakuplat saavat taas lentää tuulessa!

Ajankohtaista 2023

Satukirjoituskilpailu "Olipa kerran" tamperelaisille 3. ja 4. luokkien oppilaille. Kilpailuaika 13.10.2023 asti. Katso lisää Kirjoituskilpailut -välilehdeltä. Katso lisää Kirjoituskilpailut -välilehdeltä.

Puheenjohtaja vaihtui

Riitta Ollila oli loihtinut vuosikokouksen osallistujille herkkupöydän.

Riitta Ollila tarjoili itse tekemässään mekossa Ystävänpäivä-pipareita ja tekemäänsä punaviinimarjamehua kokousväelle Lastenkirjainstituutin tiloissa pidetyssä Lasten Tampere ry:n vuosikokouksessa 14.2. Ennen kokousta esitteli kirjastonhoitaja Päivi Nordling kokousväelle Lastenkirjainstituutin tiloja ja monipuolista toimintaa.

Uusi puheenjohtaja Anna Moilanen.

Lasten Tampere ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja, vuodesta 1995 yhdistystä luotsannut Riitta Ollila, luovutti eilen luottavaisin mielin puheenjohtajuuden Anna Moilaselle.
Annalle puheenjohtajuus on tuttua, sillä hän toimii puheenjohtajana myös Karosen koulun Vanhempainyhdistyksessä ja kuorossaan Naiskuoro Miskantissa. Varhaiskasvattajana työskentelevä Anna asuu Vuoreksessa, ja hänen kolmesta lapsestaan vanhin on jo muuttanut omaan kotiin.
Toivotamme Annan sydämellisesti tervetulleeksi edistämään tamperelaista lastenkulttuuria ja lasten asemaa  suunnittelussa ja päätöksenteossa.
Lasten Tampere ry:n hallitukseen tulivat valituiksi Anne-Leena Rapo (ensimmäinen vasemmalta), Terhi Viljanen, Satu Söyrinki, Arja Lanki, Tuija Järvinen, Riitta Ollila, Sanna Maja, Mari Sunell, Anna Moilanen ja kuvasta puuttuva Outi Ritari-Alho.

Uusi hallitus, josta löytyy moniammatillista naisenergiaa.